18 березня — ікони Божої Матері «Виховання». День, коли просять здоров’я для своїх дітей

18 березня, православний світ вшановує день чудотворної ікони Божої Матері «Виховання». В цей день заведено, щоб батьки молилися за своїх дітей та отримували бажане за щирість в проханні.

Історія появи цієї чудотворної ікони невідома. Багато хто вважає, що вона прийшла до нас з Древньої Візантії.

В наші дні, своє заступництво вона знайшла в Казанському соборі, який знаходиться в місті Москві. Однак, на теперішній час, вона зникла в невідомому напрямку. Збереглася лише репродукція Священного образу.

Перед цією святинею батьки просять для дітей здоров’я, допомоги у вихованні, захисту від нечесного та дурного впливу. Молитися потрібно від щирого серця, щоб Божа Мати послала їм сімейне щастя, взаємоповагу та порозуміння між ними й дітьми.

В цей день в церквах правлять службу Божу, а потім віряни, разом зі своїми дітьми, йдуть та моляться перед іконою Святої Богородиці.



18 березня, припадає на період Великого посту, що зобов’язує вірян ревно виконувати всі його настанови. Не можна жити в ці дні в розвагах та нехтувати законом Божим, а зосередити всі свої зусилля в молитві, щоб очистити свою душу та помисли свої.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями!